L'Escola de xinès Shū Xiāng va ser creada l'any 2013 per Esther Pérez, qui ha cursat estudis de xinès a nivell universitari tant a Barcelona (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, 2007 - 2009), com a la Xina (Universitat de Yunnan, Universitat Normal de Yunnan amb beca anual concedida pel govern xinès, 2009 - 2011). L'any 2012 va ser responsable de l'escola de castellà que International House Language Services, S.L. va obrir  a Beijing (Xina), i des del 2013 està al capdavant de l'Escola de xinès Shū Xiāng de Reus. 

La missió de l'escola de xinès Shū Xiāng és que els estudiants aprenguin a comunicar-se eficaçment en xinès mandarí de forma oral i escrita, i al mateix temps que es familiaritzin amb els aspectes socials imprescindibles per entendre la cultura xinesa. També ensenyem castellà a persones xineses, els ajudem a superar el seu aïllament i a ser capaços de comunicar-se.

La trobada de tots dos tipus d'estudiants –persones que aprenen xinès, i persones que aprenen castellà– implica un gran benefici per tots i enriqueix i facilita enormement el seu aprenentatge.

A l'actualitat l'escola Shū Xiāng està fermament establerta i és un referent al territori. L'aspecte fonamental que ens diferencia d'altres escoles de xinès és que la fundadora no és xinesa, i aquí radica el nostre major avantatge perquè sabem per experiència què funciona i què no en l'aprenentatge del xinès. Hem passat pel procés que viuen els nostres estudiants, coneixem de primera mà quins són els aspectes més difícils i per això mateix els ajudem a superar-los abans que els afectin.

Per aprendre un idioma fa falta un Pla d'Estudis que abasti diversos anys, cal saber quan introduir aspectes de gramàtica, vocabulari, etc., i això és difícil de planificar, per exemple, per a un estudiant xinès de master que ve a passar un any a la zona i amb la principal preocupació d'aprendre castellà i aconseguir ingressos extres. Això també ens diferencia: la nostra prioritat és l'alumne, no nosaltres.