El xinès és molt diferent a la nostra llengua materna i la seva lògica no ens és evident: Per què quan estudiem anglès o francès avancem moltíssim simplement memoritzant lèxic i estructures gramaticals, però no és així amb el xinès?

La resposta és molt simple: l'anglès o el francès són tan propers a la nostra llengua que no necessitem que ens expliquin el per què de les coses, ens és fàcil establir paral·lelismes.

Els xinesos expressen el món d'una altra manera, en moltes ocasions de forma “antinatural” per a nosaltres. Els nostres alumnes aprenen xinès perquè els ajudem a construir ponts entre la seva llengua materna i el xinès.

Partim de la idea de que la informació es transmet, però el coneixement es construeix. És a dir, el nostre cervell no és una simple caixa d'emmagatzematge d'informació (si fos així, aprendríem xinès simplement mirant vídeos a You Tube) sinó que aprenem emmagatzemant informació i processant-la al mateix temps. A Shu Xiang donem la informació i ajudem a l'alumne a processar-la, assenyalem els buits d'informació (aquells aspectes lingüístics que no existeixen a la nostra llengua) per ajudar a la memòria a indexar les respostes.

D'altra banda si es vol aprendre xinès no n'hi ha prou amb assistir a classe, per progressar cal dedicar hores de treball a casa. Som exigents perquè sabem que és l'única manera d'aprendre, i ha de ser així perquè som una escola i no un esplai, però això no vol dir que les nostres classes no siguin amenes o divertides. A més, estem en contra dels deures “inútils” i repetitius, totes les activitats que es realitzen tant dins com fora de l'aula estan dissenyades perquè l'alumne reflexioni i interioritzi els continguts.

Abans de començar oferim una classe de xinès gratis, així l'alumne té una idea molt aproximada del nostre mètode i del que implica estudiar xinès.


Els exercicis de classe reprodueixen el món real i tenen significat: 

ejercicios clase chino

 

Prestem especial atenció a tot allò que és radicalment nou per a l'alumne... 

我   我

 

 

... però sempre intentant que les classes siguin amenes i divertides.

cómic chino

里 

外